Descoperă Castel Mimi
Mândri să promovăm tradițiile Moldovei în jurul Globului, ne poziționăm pe lista primelor 15 cele mai frumoase vinării din lume. Dedicația pentru vin și ospitalitatea ne-au transformat în una dintre cele mai importante atracții turistice din țară.
Anual, peste 30.000 de vizitatori din mai mult de 80 de țări admiră arhitectura modernă a complexului și se plimbă prin beciurile secrete ale lui Constantin Mimi, află despre istoria vinificației din Moldova, descoperă obiceiuri locale și se îndrăgostesc de bucatele tradiționale, preparate conform rețelelor moștenite de la străbuni și reinventate de maeștrii noștri iscusiți în ale gătitului.
Valorificăm timpul petrecut în sânul familiei și deschidem porțile Castel Mimi pentru toți vizitatorii, indiferent de vârstă, astfel încât momentele petrecute alături de cei dragi să devină speciale și memorabile.
Istoria vinificației în Moldova a început cu mult înainte ca ultimul guvernator al Basarabiei, Constantin Mimi, să construiască Castel Mimi.
De aproximativ 3000 de ani, viticultura și producția vinului este principala îndeletnicire a oamenilor locului, iar industria a parcurs un drum lung și a evoluat.
Povestea Castel Mimi, însă, începe de la unul dintre cei mai dedicați vinificatori din secolul al XX-a, Constantin Mimi.
Legenda lui
Constantin Mimi
Legendele sunt create de oameni extraordinari care realizează lucruri mărețe, motivați de pasiunea și visele lor, fără teamă de munca grea și cu dăruire. Unul dintre acești oameni este creatorul nostru, Constantin Mimi, un pionier, vinificator emblematic și o figură publică importantă a secolului XX. Și-a dedicat viața vinului. Aplicând cunoștințele dobândite în Europa de Vest, Constantin Mimi a reușit să construiască primul castel din Moldova.
Acest lucru l-a îndemnat să producă vinuri excelente și să ridice standardele prin implementarea noilor tehnologii. Grație acțiunilor sale, industria de vinificație a țării a fost nu o singură dată salvată, astfel că astăzi Moldova poate fi unul dintre principalii producători de vin din lume. Moștenirea lui Constantin Mimi continuă. Castelul împreună cu rețetele sale secrete și abordarea sârguincioasă au fost transmise generațiilor viitoare de vinificatori, care-i răsplătesc memoria continuând producerea vinurilor de înaltă calitate, potrivite pentru orice ocazie.
Ridicăm paharele împreună cu oaspeții și ne amintim de Constantin Mimi, personalitatea remarcabilă care a pus pe roate dezvoltarea culturii vinificației în Basarabia.
Castel Mimi este actualmente unul dintre principalele obiective turistice din Republica Moldova, fiind inclus în topul celor mai frumoase 15 vinării din lume.
Anual, peste 30.000 de vizitatori din mai mult de 80 de țări admiră arhitectura modernă a complexului și se plimbă prin beciurile secrete ale lui Constantin Mimi, află despre istoria vinificației din Moldova, descoperă obiceiuri locale și se îndrăgostesc de bucatele tradiționale, preparate conform rețelelor moștenite de la străbuni și reinventate de maeștrii iscusiți în ale gătitului.
Podgorii și tehnologie
Cultivăm viță de vie cu pasiune, competență, dragoste și dedicație. Implementăm primii cele mai noi tehnologii în producție, acesta fiind cel mai mare secret al specialiștilor de la Castel Mimi. Dragostea pentru struguri și butoaie face vinul nostru apreciat de somelieri de nivel internațional.
Grădină și Terase
Mândri să promovăm tradițiile Moldovei în jurul Globului, ne poziționăm pe lista primelor 15 cele mai frumoase vinării din lume. Dedicația pentru vin și ospitalitatea ne-au transformat în una dintre cele mai importante atracții turistice din țară.
Anual, peste 30.000 de vizitatori din mai mult de 80 de țări admiră arhitectura modernă și se plimbă prin beciurile secrete ale lui Constantin Mimi, află despre istoria vinificației din Moldova, descoperă obiceiuri locale și se îndrăgostesc de bucatele tradiționale, preparate conform rețelelor moștenite de la străbuni și reinventate de maeștrii iscusiți în ale gătitului.
Suntem întotdeauna dispuși să oferim spațiile noastre interioare și exterioare, sălile, grădinile, terasele, restaurantul și barurile pentru organizarea evenimentelor private sau corporative, concertelor și întrunirilor.