Crama Castel Mimi pregătește investiții în extinderea business-ului

octombrie 14, 2021

Redeschis în 2016, Castel Mimi Wine & Resort se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare şi include spaţii pentru evenimente şi conferinţe, restaurant, săli de degustare, o galerie de artă şi spaţii de cazare.

Potrivit reprezentanților companiei, în perioada următoare, Castel Mimi va deschide un Wine Spa care are drept scop transformarea locației într-un resort cu servicii complete.

„În cei 5 ani de la redeschidere, Castel Mimi a fost vizitat de peste 2.000 de turiști lunar, care au luat parte la evenimentele pe care le desfășurăm aici. Printre proiectele îndrăznețe la care lucrăm în prezent se numără și primul Wine SPA din țară, pe care sperăm să-l deschidem în curând pentru cât mai mulți iubitori ai vinului și turismului local”, a punctat Adrian Trofim, General Manager Castel Mimi Wine & Resort.

Acesta completează că, în perioada următoare, investițiile se vor orienta către finalizarea Wine Spa, mărirea spațiului de cazare, promovarea turismului autohton, extinderea exportului în România, dar și plantarea a 200 de hectare de viţă-de-vie şi mărirea capacităţilor de îmbuteliere şi de depozitare a produselor finite.

Compania a finalizat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro.

Castel Mimi este primul chateau vinicol din Moldova, fiind fondat în 1893 de către Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei Țariste și un ilustru vinificator al secolului XX.

În perioada sovietică, vinăria a fost naționalizată și transformată într-o fabrică de vin cu ritm de producere de 7 milioane de sticle pe lună.

În 1998, crama a fost preluată de familia Trofim, vinificatori originari din Bulboaca. Sub conducerea familiei Trofim, Castel Mimi a trecut printr-un amplu proces de restaurare și modernizare.

În prezent, Castel Mimi are aproximativ 200 de angajați. Compania produce patru colecţii de vinuri: colecţia Reserve (Cabernet Sauvignon 2012 sec roşu şi Merlot 2012 sec roşu), colecţia Clasică (Sânzienele, Cucoanele, Un Chardonnay Fudul, Rosé Rară Neagră, Rosé de Bulboaca, Viorica de Bulboaca, Riesling de Bulboaca, Roşu de Bulboaca, Negru de Bulboaca, Frați, Mâini în Șold, Malbec roșu sec, Saperavi roșu sec, Isterie roșu sec), colecţia The Governor (The Governor’s blend, The Governor Fetească Neagră, The Governor’s Fumé Blanc, The Governor’s Chardonnay & Riesling, The Governor’s Rosé), colecția AnimAliens (care cuprinde 8 vinuri), dar și Icewine.