Sommelier Andrei Cibotaru: „Rara Neagra – un trandafir de aur de la Castel Mimi”

aprilie 16, 2024

Pe blogul său, somelierul Andrei Cibotaru a descris vinurile rose produse de Castel Mimi, care s-au remarcat recent la Concours Mondial de Bruxelles, în Croația. Evenimentul, dedicat vinurilor rose din întreaga lume, a premiat cu aur vinul din soiul local de viță de vie Rara Neagra Rose și cu argint – Rose de Bulboaca. Ambele au fost produse din recolta 2023.

„Rara Neagra are un volum alcoolic de 12,5%, este fructat (cu arome pronunțate de fagure, zmeură și cireșe), sec, cu aciditate pronunțată, răcoritor și numai bun de băut acum. Prețul de 130 mdl îl plasează într-o zonă extraordinar de bună a RPC”, scrie somelierul pe Fine Wine.

Rose de Bulboaca Limited Edition 2023, medaliat cu argint la concursul de vinuri:

„Un amestec de Pinot Noir și Merlot, 13,5% alcool în volum, de culoarea somonului, cu arome intense de fructe de vară: cireșe, căpșuni, petale de trandafir. Aciditatea îi conferă un val puternic de prospețime. Este îmbuteliat într-o sticlă elegantă, cu dop de sticlă Vinolok, care se deschide ușor și este un dop bun reutilizabil. Bravo Castel Mimi pentru aceste vinuri, ambele de o calitate ireproșabilă.”

Pe pagina sa de Facebook, Andrei Cibotaru a scris despre Rara Neagra Rose: „Eu – dacă aș fi în locul vostru – l-aș răci și l-aș savura cu mare plăcere la sfârșitul unei zile ca cea de azi”.

Concours Mondial de Bruxelles a avut loc în perioada 20-22 martie în orașul croat Split, iar în cadrul competiției au fost degustate 1205 vinuri rose din întreaga lume. Experții internaționali au degustat vinurile în orb, fără a cunoaște țara sau producătorul.