Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

VinOPERA

septembrie 30

Festivalul Internațional de Muzică Clasică VinOPERA revine în acest an cu trei recitaluri în aer liber, desfășurate în trei locații diferite din raionul Anenii Noi: în satul Varnița, satul Bulboaca și la Castel Mimi.

Cu un singur bilet de intrare, petreceți trei seri de neuitat, în compania artiștilor preferați și a muzicii clasice de calitate!

Recitalurile din satul Varnița și satul Bulboaca sunt cu acces gratuit, iar pentru concertul de la Castel Mimi veți avea nevoie să procurați bilete din timp, pentru a fi siguri că prindeți un loc în primele rânduri.

Programul Festivalului Internațional de Muzică Clasică VinOPERA:

  • 30 august, Satul Varnița (acces gratuit la eveniment)
  • 16:00 – Expoziția meșterilor populari
  • 18:00 – Recital „Gândul Mâței”
  • 19:00 – Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii”
  • 31 august, Satul Bulboaca (acces gratuit la eveniment)
  • 19:30 – Constantin Moscovici – Maestru în artă, Artist al Poporului.
  • 20:30 – Dj Party – Folclor sounds

1 Septembrie, la Castel Mimi:

20:00 – Concert simfonic condus de Daniel Jinga, Maestru de Cor al Corului Operei Naționale din București, și Orchestra Filarmonicii Naționale din Chișinău.

Artiști cu nume sonore ale Operei Naționale din București și ai Teatrului de Operă și Balet “Maria Bieșu” din Chișinău își dau întâlnire pe aceeași scenă – la Castel Mimi.

Savurați muzica clasică în interpretarea lui Iordache Basalic, bariton, solist al Operei Naționale din București, care de-a lungul carierei sale a efectuat turnee în Europa și Asia și a cântat pe aceeași scenă cu nume mari ale Operei Mondiale.

Mădălina Barbu, o tânără solistă din București cu calități vocale unice, fiind încadrată în categoria rară a sopranelor de coloratură.

Lilia Istratii, fostă solistă a Teatrului de Operă și Balet “Maria Bieșu” din Chișinău, actuală solistă a Operei Române Craiova.

Și nu în ultimul rând, inconfundabilul Dumitru Mîțu, Artist Emerit al Republicii Moldova, solist al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău și membru al formației „BrioSonoris”. În 2022, Dumitru Mîțu s-a clasat pe locul III dintr-un total de 1400 de participanți veniți din 63 de țări ale lumii la concursul Internațional de Canto „Neue Stimmen”, care a avut loc în Germania. În 2023, a fost declarat „fenomenul” concursului Internațional “SWR Junge Opernstars 2023”.

Vă așteptăm cu familia și prietenii să savurați cea mai bună combinație dintre muzică, degustare de vinuri fine și bucuria de a petrece timpul împreună, sub cerul înstelat.

Vizitatorii sunt așteptați împreună cu familiile și prietenii, cu mașina proprie sau cu trenul Chișinău – Castel Mimi, dus-întors.

Trenul Vinului va porni la ora 18:30 de la Gara Feroviară din Chișinău, iar returul trenului va fi la 22:30.

Bilete:

Prețul biletelor Early Bird (pană la 15.08.2023):
ZONA A – 1280 lei
ZONA B – 1100 lei
ZONA C – 880 lei
ZONA D – 440 lei

Preț standard:
ZONA A – 1600 lei
ZONA B – 1350 lei
ZONA C – 1100 lei
ZONA D – 550 lei

Prețul biletelor în zona A, B, C, D include un pahar de vin „welcome drink”.
La eveniment vom avea și un operabuffet contra cost.
Dress-code: ținute de seară.

Proiectul „Festivalul Internațional de Muzică Clasică VinOPERA” este finanțat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, Ministerul Culturii al Republicii Moldova și este organizat de Fundația „Constantin Mimi” în colaborare cu Castel Mimi.

Partener General: Mastercard
Partener media General: Realitatea.md
Partener media: TVR

Fundația „Constantin Mimi” susține proiectele de promovare a valorilor și tradițiilor autentice naționale, proiecte de cercetare și dezvoltare culturală, economică, antreprenorială și socială, proiecte de educație și formare, proiecte de sporire a capitalului uman, precum și acțiuni de dezvoltare durabilă în diverse domenii.

Pentru rezervări sunați la: 062 00 1893