EN   •            RU Acasă
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit

ISTORIE

Legendele sunt scrise de oameni mari, cu pasiuni pentru lucruri frumoase, iar la originea Castelului MIMI stă o personalitate măreaţă a timpurilor – Constantin Mimi – ultimul guvernator al Basarabiei din perioada țaristă.
Un vinificator prolific care şi-a dedicat viaţa viţei de vie, care a fondat primul castel vinicol din ţară şi a dezvoltat una dintre cele mai vestite podgorii.

ISTORIA CASTEL MIMI

PASIUNEA PENTRU VITICULTURĂ

ȘI DRAGOSTEA NEMĂRGINITĂ FAȚĂ DE PATRIE:

ISTORIA UNEI FAMILII MĂREȚE

ÎNCEPUTURILE

Câțiva ani în urmă, publicului din Republica Moldova i-au devenit cunoscute vinurile Castel Mimi. Într-o perioadă scurtă de timp am reușit să ne găsim un loc de frunte în preferințele iubitorilor de vin. Totusi, povestea noastră începe mult mai devreme- în îndepărtatul an 1893. Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei și persoana căreia îi consacram tot ce avem acum, plantează primii butași de viță-de-vie pe locul care urma să devină legendar peste ani. Moldova de astăzi îi datorează lui Constantin Mimi soiul de viță-de-vie Aligote, care a fost adus din Franța și promovat cu insistență de el. Deși a trecut peste un secol de la fondare, vinăria lui Constantin Mimi și-a păstrat istoria și tradițiile. Născute în Bulboaca și trecute prin perioade distincte, vinurile lui Mimi au devenit mai bune, deceniu cu deceniu. Dragostea și munca pe care ultimul guvernator al Basarabiei a dedicat-o acestei vinării au determinat generațiile viitoare să o păstreze intactă.

THE TIMELINE

ASTĂZI

La momentul actual Castel Mimi se regăsește printre liderii atracțiilor turistice ale țării, dar și figurează în topul celor mai frumoase capodopere arhitecturale din lumea vinului. Vinurile noastre sunt vandute la nivel mondial, ca destinații de export avem țări precum China, S.U.A., Marea Britanie, Germania, Țările Baltice, Polonia, România, Belorusia, Kazahstan, Kîrgîstan, etc. Datorită calității desăvârşite, am fost apreciați cu medalii de aur și argint la concursuri de talie națională și internațională. Colecția vinăriei se poate mândri cu vinurile tradiționale precum Feteasca Albă, Feteasca Neagră, vinuri clasice ca Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot sau Chardonnay, dar și ediții de valoare care sunt conservate în beciurile castelului de peste 70 de ani.

MUZEUL CONSTANTIN MIMI

... În Curând...

BECIUL TIMPULUI

... În Curând...