EN RU

   Nimic nu spune mai bine povestea unei vinării decât podgoriile şi vinurile de aici. Iar la Castel MIMI, vinurile şi viţa de vie transmit o istorie de peste un secol. Uneori, vinurile noastre vorbesc despre tradiţii, oameni şi talente, alteori – despre podgorii însorite şi o climă ideală. Mai bine de un veac, vinurile noastre evocă pasiunea oamenilor deosebiţi pentru vinuri desăvârşite.

Colecţia clasică

PINOT GRIS 2015 sec alb

Un vin discret, luminos și pătrunzător. Buchetul cu note florale păstrează, pentru mult timp, aroma florilor de câmp, însoțite de nuanțe ușoare de fructe. Un vin de culoarea paiului. Gustul fin, revigorant se transformă ușor într-un postgust de durată. Acest vin se potrivește perfect cu pește, crustacee, cașcaval, bucate suculente din carne de pui și legume la grătar. Se servește la o temperatură de +10°C – +12°C.

Descoperă acest vin

FETEASCA ALBĂ 2015 sec alb

Un vin ușor și elegant. Nuanțele de galben-verzui reconfirmă aromele citrice la început, iar treptat se deschid notele de caise proaspete. Gustul plăcut și aromat, cu o aciditate discretă. Acest vin se asociază perfect cu gustări din carne albă, pește sau fructe de mare. Temperatura de servire este de +10°C – +12°C.

Descoperă acest vin

SAUVIGNON BLANC 2015 sec alb

Un vin emoționant cu o prospețime memorabilă. Vinul are o culoare strălucitoare, cu reflexe galben-verzui. Papilele gustative vor reține, pentru o perioadă îndelungată, aromele de coacăză neagră, care sunt urmate de note suave și rafinate specifice soiului. Sauvignon Blanc se recomandă a fi servit cu preparate la cuptor, pește și deserturi cu caise sau pere, la o temperatură de +10°C – +12°C.

Descoperă acest vin

CHARDONNAY 2015 sec alb

Vinul se remarcă printr-un mix colorat și aromat de note florale distincte, ce conțin arome de barbaris și mere. Nuanțele catifelate de cireșe albe conferă vinului un gust proaspăt și intens. Vinul de culoarea paiului deschis are o strălucire care denotă prospețimea acestuia. Se potrivește cu pește sau fructe de mare. Se recomandă a fi servit la o temperatură de +10°C- +12°C.

Descoperă acest vin

RIESLING 2015 sec alb

Acest vin este unul vioi și echilibrat – de culoarea paiului. Este plin de savoare și prospețime. Gustul intens este continuat de aromele florale și cel al fagului de miere. Caracterul sec al vinului lasă o aromă sofisticată pe cerul gurii. Acest vin se servește cu salatele mediteraniene, bucate din pește și piept de pui. Se servește la o temperatură de +10°C- +12°C.

Descoperă acest vin

CABERNET SAUVIGNON ROSE 2015 sec roz

Acest vin este delicat și echilibrat. Un mix frumos dintre parfumuri florale și arome de căpșune. De o culoarea „roz-antic”, vinul are un gust plin cu o aciditate echilibrată, ce maschează ușor senzația de dulce. Caracterul tânăr al vinului scoate în evidență notele de barbaris. Se servește la o temperatură de +10°c- +12°c alături de bruschette și pateuri, fructe de mare, langusta sau pește la grătar.

Descoperă acest vin

CABERNET SAUVIGNON ROȘU 2014 sec roșu

Un vin atrăgător și fin de o culoare intensă a rubinului. A fost produs din struguri atent selecționați, care sunt recoltați pe cele mai înalte culmi ale podgoriilor. Vinul are un buchet bogat cu note de prune uscate, scorțișoară, ciocolată și un final ușor condimentat. Postgustul vinului este mătăsos și intens. Temperatura de servire este de +15°c- +18°c. Se potrivește cu bucate gătite la grătar, carne roșie, salate din legume amărui sau brânzeturi cheddar, brie și mozzarella.

Descoperă acest vin

MERLOT 2014 sec roșu

Este un vin delicat și echilibrat, cu gust catifelat și o culoare intensă rubinie. Acest vin cucerește prin buchetul expresiv de fructe de pădure. Are un gust elegant și armonios cu ușoare nuanțe de maturare și un postgust de durată. La finalul postgustului veți simți cireașa amară, care lasă o senzație de plinătate și fructozitate pe papilele gustative. Poate fi asociat cu meniuri din bucătăria italiană, grătare din carne de miel, curcan sau pui și deserturi rustice cu fructe și ciocolată. Temperatura de servire este de +15°c- +18°c.

Descoperă acest vin

ROȘU DE BULBOACA sec roșu

Un vin incomparabil, produs din soiuri roșii cu caracteristici deosebite și o aromă elegantă. Vinul are o culoare rubinie cu evidențe plăcute și reflexii purpurii. Neted și catifelat, cu arome florale, vinul debutează cu note de prune uscate și șafran, urmate de scorțișoară și condimente. Se potrivește cu o varietate de bucate, începând cu cele din carne, preparate din vânat și meniuri condimentate pe bază de carne roșie sau legume. Temperatura de servire este de +15°c- +18°c.

Descoperă acest vin

Colecţia Reserve

CABERNET SAUVIGNON 2012 sec roșu

Vin produs în ediție limitată, care debutează exploziv cu arome de struguri catifelați, vișine și cireșe. Spre final, vinul iradiază cu nuanțe intense de lemn de stejar și piper. Taninii dulci, atent modelați de oenolog, își fac apariția într-o textură unică, fascinantă, alături de o aciditate fructuoasă. Temperatura de servire este de +16°c- +18°c. Se potrivește cu fripturi sau brânzeturi ușor sărate la sfârșitul mesei. Este un vin produs exclusiv pentru restaurante și magazinele specializate.

Descoperă acest vin

MERLOT 2012 sec roșu

Este un vin ce a devenit emblematic pentru Castel Mimi. De o culoare rubinie închisă, vinul deschide o nouă perspectivă a simțurilor prin arome complexe de prune uscate și condimente. Gustul unic de afine și ciocolată definesc măiestria oenologului de a realiza un produs exclusiv. Vinul este maturat în butoi francez, având un bun potențial de învechire, conturând treptat noi orizonturi senzoriale. Temperatura de servire este de +15°c- +18°c. Produs exclusiv pentru restaurante și magazinele specializate.

Descoperă acest vin

Colecţia select

TRAMINER 2015 sec alb

Vin proaspăt, sprinten și fructuos. Acest vin este dominat de note caracteristice petalelor de trandafir, cu un gust predominant specific soiului. El se potrivește cu bucate din pește, brânzeturi fine sau paste. Vinul este servit la o temperatură de +10°c- +12°c.

Descoperă acest vin

MUSCAT 2015 sec alb

Fructat și floral, Muscat este un vin cu o aromă unică și un gust proaspăt. De culoarea paiului deschis, vinul excelează prin delicatețe, fiind completat de arome specifice soiului, cu un postgust moale și armonios. Răcit la temperatură de +10°c- +12°c, acest vin se potrivește cu preparate din pește, carne de pasăre, brânzeturi fine sau aperitive.

Descoperă acest vin

Icewine