EN   •            RU
Castel MIMI
Castel MIMI
Castel MIMI
Castel MIMI
Castel MIMI
Castel MIMI
Castel MIMI
Castel MIMI
Castel MIMI
Castel MIMI
Castel MIMI
Castel MIMI
Castel MIMI

VINURI

Nimic nu spune mai bine povestea unei vinării decât podgoriile şi vinurile sale. La Castel MIMI, vinurile şi viţa de vie transmit o istorie de peste un secol. Uneori, vinurile noastre vorbesc despre tradiţii, oameni şi talente, alteori despre podgorii însorite şi o climă ideală.

COLECȚIA RESERVE

MERLOT 2012 roșu sec

Este un vin ce a devenit emblematic pentru Castel Mimi. De o culoare rubinie închisă, vinul deschide o nouă perspectivă a simțurilor prin arome complexe de prune uscate și condimente. Gustul unic de afine și ciocolată definesc măiestria oenologului de a realiza un produs exclusiv. Vinul este maturat în butoi francez, având un bun potențial de învechire, conturând treptat noi orizonturi senzoriale. Temperatura de servire este de +15°c- +18°c. Produs exclusiv pentru restaurante și magazinele specializate.

CABERNET SAUVIGNON 2012 sec roșu

Vin produs în ediție limitată, care debutează exploziv cu arome de struguri catifelați, vișine și cireșe. Spre final, vinul iradiază cu nuanțe intense de lemn de stejar și piper. Taninii dulci, atent modelați de oenolog, își fac apariția într-o textură unică, fascinantă, alături de o aciditate fructuoasă. Temperatura de servire este de +16°c- +18°c. Se potrivește cu fripturi sau brânzeturi ușor sărate la sfârșitul mesei. Este un vin produs exclusiv pentru restaurante și magazinele specializate

Acest vin a fost desemnat cu o medalie de aur la concursul international Mundus Vini 2016 si cu o Dubla Medalie de aur la concursul japonez- Sakura 2017.

COLECȚIA CLASICĂ

FETEASCA ALBĂ sec alb

Un vin ușor și elegant. Nuanțele de galben-verzui reconfirmă aromele citrice la început, iar treptat se deschid notele de caise proaspete. Gustul plăcut și aromat, cu o aciditate discretă. Acest vin se asociază perfect cu gustări din carne albă, pește sau fructe de mare.
Este servit la o temperatură de +10°C – +12°C.

SAUVIGNON BLANC sec alb

Un vin emoționant cu o prospețime memorabilă. Vinul are o culoare strălucitoare, cu reflexe galben-verzui. Papilele gustative vor reține, pentru o perioadă îndelungată, aromele de coacăză neagră, care sunt urmate de note suave și rafinate specifice soiului. Sauvignon Blanc se recomandă a fi servit cu preparate la cuptor, pește și deserturi cu caise sau pere, la o temperatură de +10°C – +12°C.

PINOT GRIS sec alb

Un vin discret, luminos și pătrunzător. Buchetul cu note florale păstrează, pentru mult timp, aroma florilor de câmp, însoțite de nuanțe ușoare de fructe. Un vin de culoarea paiului. Gustul fin, revigorant se transformă ușor într-un postgust de durată. Acest vin se potrivește perfect cu pește, crustacee, cașcaval, bucate suculente din carne de pui și legume la grătar. Este servit la o temperatură de +10°C – +12°C.

CHARDONNAY sec alb

Vinul se remarcă printr-un mix colorat și aromat de note florale distincte, ce conțin arome de barbaris și mere. Nuanțele catifelate de cireșe albe conferă vinului un gust proaspăt și intens. Vinul de culoarea paiului deschis are o strălucire care denotă prospețimea acestuia. Se potrivește cu pește sau fructe de mare. Se recomandă a fi servit la o temperatură de +10°C- +12°C.

CHARDONNAY BY OMEGA SEC ALB 2018

Un vin exceptional, produs în ediție limitată de doar 1175 de sticle. Posedă un buchet fragrant, dominat de arome fructate de ananas și mere. La nivel gustativ vinul se deschide cu nuanțe fine de cireșe albe, gutuie și biscuit. Postgustul de durata oferă senazații lactice și minerale. Vinul a fost maturat pentru un minim de 6 luni în butoaie Radoux Omega Limited Edition, produse din stejar francez de calitate premium.
Acest vin se potrivește cu dorada la cuptor, stridii, brânzeturi maturate.
Este servit la o temperatură de +10°C – +12°C.

CABERNET SAUVIGNON ROSE sec roz

Acest vin este delicat și echilibrat. Un mix frumos dintre parfumuri florale și arome de căpșune. De o culoarea „roz-antic”, vinul are un gust plin cu o aciditate echilibrată, ce maschează ușor senzația de dulce. Caracterul tânăr al vinului scoate în evidență notele de barbaris. Este servit la o temperatură de +10°c- +12°c alături de bruschette și pateuri, fructe de mare, langusta sau pește la grătar.

MERLOT sec roșu

Este un vin delicat și echilibrat, cu gust catifelat și o culoare intensă rubinie. Acest vin cucerește prin buchetul expresiv de fructe de pădure. Are un gust elegant și armonios cu ușoare nuanțe de maturare și un postgust de durată. La finalul postgustului veți simți cireașa amară, care lasă o senzație de plinătate și fructozitate pe papilele gustative. Poate fi asociat cu meniuri din bucătăria italiană, grătare din carne de miel, curcan sau pui și deserturi rustice cu fructe și ciocolată. Temperatura de servire este de +15°c- +18°c.

CABERNET SAUVIGNON ROȘU sec roșu

Un vin atrăgător și fin de o culoare intensă a rubinului. A fost produs din struguri atent selecționați, care sunt recoltați pe cele mai înalte culmi ale podgoriilor. Vinul are un buchet bogat cu note de prune uscate, scorțișoară, ciocolată și un final ușor condimentat. Postgustul vinului este mătăsos și intens. Temperatura de servire este de +15°c- +18°c. Se potrivește cu bucate gătite la grătar, carne roșie, salate din legume amărui sau brânzeturi cheddar, brie și mozzarella.

FETEASCA NEAGRĂ & RARA NEAGRĂ SEC ROSU 2017

Un vin intens rubiniu care seduce prin arome florale și nuanțe bine condimentate. Acestea din urmă se traduc într-un gust bogat de vișini, mure și coacăză, cu o ușoară aciditate. Structura sa catifelată dezvăluie un postgust progresiv de stafide și fructe afumate. Vinul a fost maturat pentru un minim de 12 luni în butoaie din stejar francez.
Acest vin se potrivește cu preparate din carne de vânat, bucate picante, carne de vită, legume la grătar.
Este servit la o temperatură de +15°C …+18°C.

ROSU DE BULBOACA SEC ROSU 2015

Un vin incomparabil, ce se remarcă printr-o culoare rubinie cu reflexii purpurii. Buchetul catifelat este compus din fructe roșii bine coapte, pe când gustul redă senzații de rodii, mure si prune uscate, plăcut condimentate cu nuanțe de șofran, scorțișoară și ciocolată neagră. Cupaj din Merlot, Cabernet Sauvignon și Malbec, maturat pentru un minim de 12 luni la butoi din stejar francez.
Acest vin se potrivește cu preparate din vânat și meniuri condimentate pe bază de carne roșie sau legume.
Temperatura de servire este de +15°C ... +18°C.

MALBEC SEC ROSU 2015

Un vin de o culoare intens purpurie care vă va cuceri prin buchetul delicat de zmeură și scorțișoară. Gustativ, vinul scoate în evedență un corp nobil, pătruns de nuanțe apetisante de afine, mure și ciocolată neagră, ușor condimentate. Taninii moi și aciditate plăcută se completează armonios, oferind un postgust de durată.
Vinul a fost maturat 18 luni în butoaie din stejar francez.
Acest vin se potrivește cu brânzeturi cu mucegai, risotto cu ciuperci, carne de miel sau vită.
Este servit la o temperatură de +15°C …+18°C.

COLECȚIA ANIMALIENS

COLECȚIA ANIMALIENS

AnimAliens este o serie de vinuri nematurate în butoi, care și-au păstrat pe deplin caracterul tânăr, revigorant și exploziv. Vinuri, ce reflectă energia puternică a pământului moldovenesc.
Etichetele sunt decorate cu figuri de animale, ce provin din vechile legende moldovenesti, reinterpretate în spirit modern. Aceste simboluri, ornamentate prin culori culese de pe covoare tradiționale, descriu buchetul de arome ce persistă în fiecare vin, aducând totodată un omagiu anumitor locații, credințe sau momente din istorie.

FETEASCA ALBĂ & MUSCAT SEC ALB 2017

Un cupaj zglobiu care combină aromele exotice de Muscat cu prospețimea pătrunzătoare a soiului Feteasca Albă. Profilul gustativ se evidențiază prin senzații de agriș, pomelo și coajă de portocală.
Acest vin se potrivește cu preparate din carne de pui, pește, fructe de mare sau mâncăruri ușor picante.
Este servit la o temperatură de +10°C …+12°C.

DESCIFRAREA SIMBOLULUI DE PE ETICHETĂ:
Bufnița este un oaspete frecvent al vinăriei noastre. Simbolul său întruchipează gratie, întelepciune și libertate, facând trimitere la Castel Mimi și podgoriile sale, pe care bufnița zilnic le păzește de micii roditorii care pot dăuna viței de vie.


PINOT GRIS & CHARDONNAY SEC ALB 2017

Un cupaj carismatic, ai cărui culoare aurie se abină perfect la buchetul floral. Gustul vinulului oferă senzații proaspete de pară, măr verde și fructul pasiunii. Postgustul este citric și de durată.
Acest vin se potrivește cu somon, pui, paste cu sosuri cremoase sau salate cu brânzeturi.
Este servit la o temperatură de +10°C …+12°C.

DESCIFRAREA SIMBOLULUI DE PE ETICHETĂ:
Berbecul este un animal-totem al poporului din spațiului carpato-danubiano-pontic. Figurele stilizate ale berbecului se regăsesc astăzi în abundență pe covoare, prosoape și ii tradiționale. Este un simbol cu radăcini profunde în bagajul imaginar al străbunelor civilizații mioritice. Potrivit vechilor credințe această figură dă omului caracter, forță si virilitate.


CABERNET SAUVIGNON SEC ROSE 2017

Un vin energi de culoarea celui mai sfios răsărit. Buchetul său combină armonios aromele florale trandafirii cu cele de căpșuni. Gustul revigorant ascunde senzații dulci-acrii de piersici, barbaris și coarne de pădure. Treptat în postgust se evidențiază caracterul tânăr al vinului prin nuanțe de grapefruit.
Acest vin se potrivește cu fructe de mare, crustacee și bruschette cu pâté.
Este servit la o temperatură de +10°C …+12°C.

DESCIFRAREA SIMBOLULUI DE PE ETICHETĂ:
Cocoșul este un simbol solar, care prin cântecul său reușește să învingă forțele întunericului. Culoarea vinului Rosé de fapt aminteste razele tinere ale Soarelui ce străpung bolta cerească în primele ore ale dimineții.


PINOT NOIR SEC ROSU 2017

Un vin care iradiază rafinament. Sub eleganța culorii sale rubinii se ascunde un buchet apetisant de fructe de pădure. Aromele sunt confirmate de gustul prodund de zmeură, mure și coacăză neagră, care capătă în postgust nuanțe de caramelă și mirodenii.
Acest vin se potrivește cu carne de pui sau rață, cu brânzeturi, și risotto cu ciuperci.
Este servit la o temperatură de +15°C …+18°C.

DESCIFRAREA SIMBOLULUI DE PE ETICHETĂ:
Taurul este considerat un animal sacru. Este un simbol al fertilității, întrucât bourul în vechime era implicat în diverse ritualuri agricole, dar și folosit la prelucrarea pământului. Totodată taurul potrivit sfintelor scripturi a fost prezent în momentul nașterii lui Mesia.


SAPERAVI SEC ROSU 2017

Un vin complex de o culoare intens purpurie. Buchetul său compus din fructe bine afumate sporește plăcerea gustului plin de afine, prune uscate și coacăză. Caracterul astringent scoate în evidență taninii picanti și naunțe de scorțișoară în postgust.
Acest vin se potrivește cu preparate din carne de rață, carne de vită, pește gras la grătar.
Este servit la o temperatură de +15°C …+18°C.

DESCIFRAREA SIMBOLULUI DE PE ETICHETĂ:
Bourul este unul din principalele simboluri ale sistemului heraldic națioal, fiind reprezentat atât pe stema istorică a Principatului Moldovei, cât și pe pieptul vulturului de pe drapelul actual al Republicii Moldova. Simbolul respectiv este asociat cu dragostea de patrie și datoria sacră față de plaiul natal.


CUPAJ PINOT NOIR, SAPERAVI & RARA NEAGRA SEC ROSU 2017

Cupajul din Pinot Noir, Saperavi și Rara Neagra este o experiență rafinată și coplișitoare. Buchetul intens emană nuanțe de smochine și zmeură, pe când la nivel gustativ veți fi răsfățat cu senzații suculente de fructe de pădure și vișini coapte. Postgustul îndelungat este într-o continua evoluție, fiind dominat de mirodenii.
Acest vin se potrivește cu preparate pe bază de carne de vânat sau carne roșie, coaptă sau mediu crudă, bine condimentată.
Este servit la o temperatură de +15°C …+18°C.

DESCIFRAREA SIMBOLULUI DE PE ETICHETĂ:
Zimbrul face trimitere la episodul istoric ce a dus la nașterea Țării Moldovei. Anume zimbrul a fost cel care i-a atras pe itemietorul Dragoș Vodă și ceata sa de vânători spre „o țară nouă”. Deseori zimbrii erau vânați pentru carne și blănuri, dar și coarne pe care nobilimea le folosea pentru a bea vin. Prin urmare figura zimbrului este asociată cu noblețe, putere și belșug.


COLECȚIA SELECT

SAUVIGNON BLANC ALB SEC

Un vin suav cu arome de flori de câmp și fructe proaspete. Pe paletă vinul se exprimă prin senzații de citrice, coacăză și agris. de fructe de coacăză cu o evoluție treptată în aroma florilor de câmp.
Acest vin se potrivește cu bucate pe bază de pește sau pui preparate la gratar.
Este servit la o temperatură de +10°C …+12°C.

CHARDONNAY ALB SEC

Un vin cu o paletă aromatica extraordinară. Buchetul dulciu de fructe se traduce pe paletă cu nuanțe de cireșe albe, miere și barbaris. Postgustul este echilibrat și intens.
Acest vin se potrivește cu bucate pe bază de pește, fructe de mare sau brânzeturi. Vinul a fost maturat 6 luni în butoaie din stejar francez.
Este servit la o temperatură de +10°C …+12°C.

TRAMINER ALB SEC

Vin proaspăt, sprinten și fructuos. Acest vin este dominat de note caracteristice petalelor de trandafir, cu un gust predominant specific soiului. El se potrivește cu bucate din pește, brânzeturi fine sau paste.
Este servit la o temperatură de +10°c- +12°c.

MERLOT ROȘU SEC

Un vin intens rubiniu, plin de viață și caracter. Aromele de fructe roșii vă vor pregăti de o avalanșă gustativă compusă din senzații de mure si cireșe coapte. Postgustul este progresiv și catifelat.
Acest vin se potrivește cu preparate pe bază de carne de vânat, miel sau vită. Vinul a fost maturat 6 luni în butoaie din stejar francez.
Este servit la o temperatură de +15°C …+18°C.

MUSCAT ALB SEC

Fructat și floral, Muscat este un vin cu o aromă unică și un gust proaspăt. De culoarea paiului deschis, vinul excelează prin delicatețe, fiind completat de arome specifice soiului, cu un postgust moale și armonios. Acest vin se potrivește cu preparate din pește, carne de pasăre, brânzeturi fine sau aperitive.
Este servit la o temperatură de +10°c- +12°c

ICE WINE

ICE WINE INDIGENOUS ALB DULCE 2018

Ice Wine creat din struguri de soi sălbatic autohton, găsit pe vechiile podgorii ale Castelului Mimi, ce nu are nevoie de îngrijire sau stropire. Înghețate la -6°C și -10°C, bobițele au produs un vin de culoare festivă aurie, care dezvăluie arome de fructe exotice precum cele de mango, fructul pasiunii și pepene galben. Gust fin cu o aciditate răcoritoare și postgust de durată.
Acest vin se potrivește cu cașcavaluri maturate, înghețată și deserturi cu glazură de fructe exotice.
Este servit la o temperatură de +8°C …+18°C.

ICE WINE MUSCAT ALB DULCE 2018

Ice Wine produs din struguri de soiul Muscat, înghețați la -6°C și -10°C în baza unei tehnologii speciale. Culoarea intensă aurie vă invită să pătrundeți în buchetul său compus din flori de caprifoi și cele de portocal. Gustul fin este dominat de nuanțe fructate de mandarine și pere. Postgustul este ușor citric și de durată.
Acest vin se potrivește cu cașcavaluri maturate, înghețată și deserturi cu glazură de fructe exotice.
Este servit la o temperatură de +8°C …+18°C.

ICE WINE RIESLING ALB DULCE 2018

Ice Wine produs din struguri de soiul Riesling, înghețați la -6°C și -10°C în baza unei tehnologii speciale. Sub culoarea aurie cu reflexii tentante se ascunde un buchet bogat compus din nuanțe de piersici și caise suculente, cu un postgust bine structurat de citrice.
Acest vin se potrivește cu cașcavaluri maturate, înghețată și deserturi cu glazură de fructe exotice.
Este servit la o temperatură de +8°C …+18°C.