EN   •            RU
lorem ipsum dolor sit

TURISM VITICOL

Castel Mimi reprezintă o nestemată a turismului viticol basarabean. Primul Castel din Moldova, din origine consacrat vinificației, posedă o istorie bogată în evenimente care au condus în final la crearea unor vinuri desăvârșite. Vă învităm să descoperiți gustul vinului adevărat, acompaniat de bucate delicioase, și să luați parte la tururile ghidate prin galeriile subterane și grădinele Castelului pentru o experiență de neuitat.

CULESUL STRUGURILOR

RESPECT PROFUND PENTRU TRADIȚIE

În cuprinsul regiunii Codru, pe podgoriile însorite, întinse pe albia râului Nistru, sunt culeși cu mare grijă strugurii ce vor da viață viitoarelor vinuri Castel Mimi. Feteasca Albă, Feteasca Regală, Feteasca Neagră, Rară Neagră – sunt soiurile de viţă de vie locale cu un potenţial mare, pe care experții cramei pun un deosebit accent, creând totodată vinuri excepționale folosind soiurile clasice, precum Pinot Gris, Merlot sau Cabernet Sauvignon.

BECIURI

LASĂ-TE CUPRINS DE ATMOSFERA TRECUTULUI

Galeriile subterane ale Castelului Mimi au mai mult de un secol. Beciurile construite din cărămidă și piatră de calcar au un farmec deosebit. Arhitectura istorică impecabilă și mirosul învitant al vinului din poloboace vă vor conduce într-o altă epocă, în acele timpuri când însăși marele vinificator Constantin Mimi muncea la crerea rețetelor sale.

TURURI GHIDATE

DESCOPERĂ ISTORIA DIN SPATELE PRIMUL CASTEL DIN MOLDOVA

O vizită ghidată la Castel Mimi va arunca lumină asupra multor evenimente și detalii istorice care au fost ținute secrete diverse decenii. În timpului turului oaspeții vor face plimbări prin curtea, grădinele și pivnițele castelului, unde vor descoperi povestea din spatele unicului chateau din Moldova. Excursia include și vizitarea secției de producere, unde sunt expuse cele mai performante utilaje, folosite la crearea vinurilor de înaltă calitate.
DEGUSTĂRI DE VIN

CASTEL MIMI, VINURI PENTRU SUFLET


La finele fiecărui tur, oaspeții Castelului sunt învitați la degustarea vinurilor de producție locală. Într-o atmosferă degajată, curatorul va descrie aromele vinului și va explica cum să fie servit corect pentru o experiență senzorială deosebită. Numărul vinurilor spre degustare depinde de pachetul ales. Pachetele Turistice includ și bucate delicioase asortate fiecărui pahar de vin. Cu fiecare picătură, aromele delicate și gustul plin de fructe vă vor face să înțelegeți esența vinului făcut din suflet pentru suflet.