EN   •            RU
castel mimi
castel mimi
castel mimi
castel mimi
castel mimi
castel mimi
castel mimi
castel mimi
castel mimi
castel mimi
castel mimi
castel mimi
castel mimi
castel mimi
castel mimi
castel mimi
castel mimi

RESTAURANT & BARS

Restaurantul și barurile Castel MIMI sunt locațiile perfecte pentru persoanele care simt insipirația de a savura din cele mai rafinate experiențe gastronomice, într-o ambianță relaxantă de lux. Bucatele alese, preparate cu un distins simț al fanteziei din ingridiente ecologice, mereu proaspete și de cea mai înaltă calitate, vă vor răsfăța frumos în compania celor mai alese vinuri din colecția cramei.

RESTAURANTUL “BUFNIȚA ALBĂ”

Unicul local din categoria fine dining din Moldova. Vă invităm să savurați bucate excepționale, inspirate din rețetele tradiționale basarabeane cu rafinate influențe franceze ale stilului "Provence". Meniul À La Carte bogat în delicii vă va surprinde plăcut prin ambundență de arome, culori și compoziție.
Program de Lucru:
Miercuri-Vineri 12:00-20:00
Sâmbătă-Duminică: 12:00-22:00
Luni, Marți: Zile libere


SPECIALITĂȚI CULINARE

PATEUL CASEI

Un deliciu pentru care restaurantul Bufnița Albă, situat în incinta Castelului, a devenit cunoscut, fiind bazat pe o rețetă a familiei patronilor. Pateu din ficat de pui, are și un ingredient secret, datorită căruia are un gust imposibil de replicat, cunoscut doar unui cerc mic de persoane. Chiar dacă mulți sunt mirați să audă că acesta este o mâncare tradițională, pe timpuri, pateul era pe masa de sărbători a fiecărei gospodine distinse și respectate. Copt în borcan și servit cu murături, recomandăm să fie asortat cu vinul Rose de la Castel Mimi.

COQ AU VIN

Cu toate că are o denumire franțuzească, acest preparat este defapt gătit după o veche rețetă de familie, care aparținea bunicii patronilor: cucoș în vin la cuptor. Puiul se frige până la rumeneală, se adaugă legumele și se lasă la înăbușit la cuptor în sos din vin alb. Se asezonează și atunci când se aranjează în farfurie este stropit cu sos din vin roșu marca Castel Mimi. Pentru că arta culinară din spațiul românesc a fost profund influențată de școala franceză, multe dintre bucatele tradiționale boierești aveau denumiri, dar și rețete venite tocmai de la Paris, ori Montpellier în cazul nostru. Mimi, fondatorul vinăriei, după ce și-a făcut studiile în viticultură Montpellier, a adus la reîntoarcerea sa în țară tehnologii și multă școală franțuzească. Acest fel merge bine cu un roșu mai intens, și anume deja renumitul Roșu de Bulboaca sau Malbec păstrat la butoi francez,timp de 18 luni, o ce surpriză, în beciurile Castelului Mimi.

MELCI MOLDOVENEȘTI

Melci moldovenești crescuți în viță de vie, considerați cei mai delicioși. Noi îi servim în sos de unt și verdețuri culese din grădina Castelului. Stropiții cu un pic de suc de lămâie și nu uitați la sfârșit să înmuiați pâinea în untul aromatic, pentru a savura la maxim acest aperitiv cald. Se potrivește foarte bine cu o Fetească Albă “Castel Mimi”.

SOMON SĂLBATIC

Somon Sălbatic cu salată remoulade. În meniul din restaurantul Bufnița Albă se găsește doar acest tip de pește. ”Bufnița Albă” este unicul restaurant din țară care servește doar somon sălbatic. Acesta este un pic mai fin la gust, diferit la culoare și evident mai sănătos decât cel din crescătorii. Servit cu remoulade din dovleac praospăt și sos de muștar. Se potrivește perfect cu Sauvignon Blanc sau Pinot Gris IGP Codru.

BABĂ NEAGRĂ

Babă Neagră, coaptă la foc încet, timp de 6 ore, este pe departe cel mai cunoscut desert Moldovenesc. Unic în felul său, pentru că nu-l mai găsim în altă parte a lumii, era copt de mame și bunici la sărbătorile religioase sau la evenimentele familiale importante. Astăzi acesta este o rețetă plină de istorie, pentru că de fiecare dată când savurăm acest desert, gândul ne duce la cuptorul bunicii și zilele din vacanța de iarnă, ce miroseau a vreascuri arse și aroma dulceagă, ce venea de la cuptor. Se potrivește perfect cu Ice Wine.

DESERTUL CASEI

Desertul Casei. Vinul constitue pilonul central al Castelului Mimi. Din acest motiv am creat un desert al cărui ingredient central este vinul. Această compoziție culinară include înghețată din vin, pară înăbușită în vin, prună în vin, jeleu din vin, și sos din vin. Un desert delicios cu un gust taninos, natural și pregătit de patiserii noștri talentați. Se combină de minune cu un Ice Wine.

WINE PARTY ROOM

WINE PARTY ROOM

Un spațiu degajat, elegant și exclusivist care este dotat cu mese spațioase, canapele confortabile și Wine Bar. Aici puteți servi ceai, cafea sau cocktail-uri preparate după rețetele speciale ale Castelului Mimi, asortate cu deserturi și gustări delicioase.
Program de Lucru:
Marți-Vineri 12:00-20:00
Sâmbătă-Duminică: 12:00-22:00
Luni: Zi liberă

“WINE AND COFFEE TIME” BAR

“WINE AND COFFEE TIME” BAR

Un bar spațios, cu o priveliște spetaculoasă spre domeniile Castelul Mimi. Aici puteți face un popas frumos pentru a servi vin, ceai sau cafea, pline de arome și gust.
Program de Lucru:
Deschis 7 zile pe săptămână
Luni-Duminică 10:00-20:00