EN   •            RU
Castel MIMI
Castel MIMI
Castel MIMI
Castel MIMI
Castel MIMI
Castel MIMI
Castel MIMI

ISTORIE

Legendele sunt scrise de oameni mari, cu pasiuni pentru lucruri frumoase. Una dintre aceste personalități este Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei din perioada dominației țariste dar și un vinificator ilustru al secolui XX. El şi-a dedicat viaţa viţei de vie și fiind purtat de această pasiune a reușit să edifice primul chateau din țară. Castelul din cele mai vechi timpuri a dat viață unor vinuri excepționale și a reprezentat epicentrul unui proces intensiv de modernizare al întregului sector vinicol național. Datorită acțiunelor prompte a boierului Mimi industria vitivinicolă a fost salvată de câteva ori, astfel ca Moldova să poată fi astăzi pintre liderii mondiali producători de vin.

ISTORIA CASTEL MIMI

PASIUNEA PENTRU VITICULTURĂ

ȘI DRAGOSTEA NEMĂRGINITĂ FAȚĂ DE PATRIE:

ISTORIA UNEI FAMILII MĂREȚE

ÎNCEPUTURILE

Câțiva ani în urmă, publicului din Republica Moldova i-au devenit cunoscute vinurile Castel Mimi. Într-o perioadă scurtă de timp au reușit să găsească un loc de frunte în preferințele iubitorilor de vin. Povestea vinăriei noastre începe în îndepărtatul 1893. Constantin Mimi, persoana căreia îi consacrăm tot ce avem acum, plantează atunci primii butași de viță-de-vie pe locul care urma să devină legendar peste ani. Moldova de astăzi îi datorează lui Constantin Mimi soiul de viță-de-vie Aligote, care a fost adus din Franța și promovat cu insistență de el. Deși a trecut peste un secol de la fondarea sa, Castelul Mimi și-a păstrat istoria și tradițiile. Născute în Bulboaca și trecute prin perioade distincte, vinurile au devenit tot mai bune, deceniu cu deceniu. Dragostea și munca pe care ultimul guvernator al Basarabiei a dedicat-o acestei vinării au determinat generațiile următoare să protejeze Castelul de intemperile timpului.

CRONOLOGIE

ASTĂZI

La momentul actual, Castel Mimi reprezintă un centru cultural de excelență din Republica Moldova, locul unde vinul, gastronomia și tradițiile basarabene pot fi descoperite sub o nouă formulă. Complexul turistic îmbină istoricul cu modernul, fiecare detaliu fiind purtător a unei energii sau simbologii ascunse ce caracterizează cultura milenară a ținutului dintre Prut și Nistru.
Istoria captivantă, bogată în detalii, vinurile alese de producție locală îmbinate cu bucate din cele mai delicioase și evenimentele deosebite au adunat zeci de mii de persoane din toată lumea prin curtea, grădinele și pivnițile Castelului Mimi. Aici fiecare clipă devine una de poveste.

MUZEUL CONSTANTIN MIMI

... În Curând...

BECIUL TIMPULUI

Omenirea caută de multă vreme o "mașină a timpului". La Castel Mimi nu avem așa ceva... Avem, în schimb, "MASA TIMPULUI" —
o tehnologie unică ce permite excursii virtuale în trecut, în prezent, dar și în viitor.